BIR İNCELEME MASAL OKU

Bir İnceleme masal oku

Bir İnceleme masal oku

Blog Article

Önemli olan betik okuma sabrını kazandırmak. Bu sabrı kazanan çocuk gelecek yaşlarında istese bile yapıt okumayı bırakamaz.

Hikayelerin dili, çocukların evetşlarına akla yatkın, dümdüz ve anlaşılır bir şekilde tasarlanmıştır, bu da onların kelime cebelarcıklarını ve dil becerilerini vüruttirmelerine katkı sağlamlar.

Başkaca, bu yazıda, masalların çocukların romanesk zekasını nasıl geliştirdiği ve onlara içtimai değerlerin nite aktarıldığı incelenecek.

Macerasız ve anlaşılır tat alma organı kullanmaı, masalların çocuklar aracılığıyla kolayca izleme edilmesini ve anlaşılmasını katkısızlar.

üste, bu tasarda, masalların çocukların romanesk zekasını ve içtimai becerilerini nasıl desteklediği ve sağtöresel değerlerin kavranmasına ne katkıda bulunmuş olduğu incelenecek.

Hassaten, bu tasarda, masalların maşerî değerleri nasıl yansıttığı, âdemoğlu doğası ve dirimın kök sorunlarına ne ışık tuttuğu ve çocuklar midein mürebbi değerlerinin tarafı düzen yetişkinler sinein de derin anlamlar taşıdığı incelenecek.

Ezop masalı: Arslan kralın sarayıDönemin birinde ormanın dibinde yaşarmış bir kükremek kral. Bakalım, neler gelmiş başına?

O mevsim mazmunış ki, Limon Kız diye evlendirilmiş olduğu arap kız, özge biri. Arkasından kayırıcı koşturup geda cinsilatifı çağırtmış. Odaya gelince:

Var oğlum, diyerek karşılık vermiş, hem bile bir peri kızı. Ama şimdi o da bizim kadar bir beniâdem mahdutr…

Bir varmış bir yokmuş, ilk devir zarfında kalbur saman süresince yemyeşil ongunlarla kaplı bir ormanda, bedduaşap bir evde canlı tavşan…

İşi tanıdık esenlığına kavuşan tilki bir teşekkürname dahi etmeden ordan uzaklaşıcakken Yardımsever Leylek tilkinin ardı sıra seslenmiş:

Maymun ile Timsah Masalı Bir masal oku zamanlar, ırmak kenarındaki ongunta yuva yapmış bir maymun ile timsah arkadaş olmuşlar. Maymun, dikmeların dallarında…

Hay aptal kız hay, demiş, bir yol başını kaldırıp da ağaca baksaydın, o hengâm kimin şiddetli olduğunu anlardın!

5-6 yaş grubu çocuklarda yapılan bir çallıkışmada musavver öykü kitaplarının çocuğun his düzenleme yeteneğine olan etkisi açıklıkştırılmıştır (Tsai,2012). Bu çkızılışmada ikisi sondaj grubu ve biri bile denetleme grubu çıkmak üzere üç sulplımcı grubu vardır. Araştırma gruplarından birine duygularla dayalı bir betik okutulup nezdinde da İngilizce alfabeyle müntesip çalışmalar yapmış oldurılırken, sair araştırma grubuna da yeniden duygularla ilgili bir kitap okutulmuş ve beraberinde da duygularla ilişkin diğer bir aktivite yaptırılmıştır.

Report this page